Over mij

Na meer dan 25 jaar als anesthesioloog gewerkt te hebben, ben ik in 2019 gestart met mijn praktijk als acupuncturist in Nijeholtpade.

Vanwege vermoeidheid, niet verwonderlijk met full-time baan, drukke diensten en een gezin, kwam ik in aanraking met de acupunctuur, een heel andere benadering van gezondheid en ziekte.

Na een acupunctuurbehandeling had ik weer het gevoel stevig op de grond te staan en niet teveel in mijn hoofd te zitten, met andere woorden meer in balans.

Maar misschien was wel het belangrijkste inzicht wat voeding deed voor mijn gezondheid. Die oude Hippocrates had gelijk, voeding beschouwde hij als een belangrijk instrument naast beweging in de vorm van wandelen om gezond te blijven en te worden.

Mijn passie in dit werk ligt in het begeleiden van de mens, hem/haar weer te laten voelen wat ontspanning is, het lijf weer te voelen en tevens inzicht te geven in het ontstaan van de klachten.

Het geeft mij voldoening om iemand weer lekker in z’n vel te helpen.

Het is uiteraard handig als die persoon aan zichzelf wil “sleutelen”.

De auto brengen we  regelmatig naar de garage voor onderhoud, maar zelf gaan we door totdat er iets begint te kraken of de accu leeg is.

Ik zie dat de acupunctuur/energetische geneeskunde als preventie veel kan bijdragen aan de gezondheid van de mens, naast aandacht voor een gezonde voeding en een goede balans in energiegevende en energievretende zaken.

Het leven zie ik als leren omgaan met de gebeurtenissen die op je pad komen en af en toe kan je daar best wat hulp bij vragen.wink

‘Luister naar je lichaam’

Opleidingen:

  • Geneeskunde (1985)
  • Specialisatie Anesthesiologie (1990)
  • Acupunctuuropleiding bij de SNO van de Nederlandse Artsen Acupuncturisten Vereniging (2008)
  • Jikiden Reiki (Shoden) Reiki Opleidingen Noord-Nederland (2014)
  • Jikiden Reiki (Okudun) (2018)
  • Zhineng QiGong (2020)

Daarnaast heb ik nog vele cursussen en workshops gevolgd in de acupunctuur, ooracupunctuur, Shonishin (Japanse kinderacupunctuur), voeding volgens de 5 elementen en de stofwisselingstypes en healing.

Lid van:

  • NVA – Nederlandse Vereniging van Acupunctuur https://www.acupunctuur.nl
  • KAB – Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen https://www.kab-koepel.nl